Kahoot!

Câteva vorbe despre KAHOOT

      Kahoot!  este un instrument informatic creat pe o platformă gratuită de învățare bazată pe joc și tehnologie educațională. Lansată în august 2013 în Norvegia, în prezent platforma Kahoot! este folosită de peste 50 miloane de oameni din 180 de țări. Aceasta platformă a fost proiectată pentru a fi accesibilă la clasă și în alte medii de învățământ din întreaga lume.

Treaba este destul de simplă. Pe scurt. Intrați pe siteul www.kahoot.it și vă faceți cont. După ce ați făcut contul intrați pe site cu contul dumneavoastră și acolo aveți chetionare, jocuri ca exemplu. Dacă vreți să vă realizați un chestionar singur
– intrați pe domeniul My kahoot (în bara de sus) și acum aveți de ales între Quiz (chestioare- item cu alegere multiplă- patru variante de răspuns – un singur răspuns corect), Jumble – joc (este superb-aici trebuie mai mult explicat), Discussion (aici aveți discuții despre o temă – ex. unde vreți să mergeți în excursie – și dați patru destinații- mai trebuie vorbit aici) și Survey (aici aveți posibilitatea să evaluați lecția dumneavoastră, sau pe dumneavoastră sau un anumit act didactic- mai trebuie vorbit).După ce ați ales domeniul intgrați pe New K (îl găsiți pe bara de sus sau în dreapta jos) și începeți … Problema este cum se lucrează cu această platformă după ce PROFESORUL a făcut de exemplu un chestionar. Vă trebuie un videoproiector sau un tv mai mare sau un laptop unde elevii vor citi întrebările. Elevii pot să lucreze cu telefoanele mobile (smartphone), tabletă, laptop sau calculatoare desktop. Aici mai trebuie puțin discutat. Câștigul este deosebit deoarece elevul are rezultatul imediat, clasamentul în grupă (clasă) și nota. Evaluarea se face după downloadarea unui fișier xls pe care platforma îl generează imediat ce se termină acțiunea. Elevii sunt evaluați după viteza cu care găsesc răspunsul corect. Mai vorbim,. Succes!

Găsiți aici un fișier pdf cu mai multe lămuriri!

 


kahoot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *