Manea Elena - Bacau

  Fiecarui profesor si desigur elevului sau o sa le dedicam cate o pagina.
  In functie de materialel primite vom continua editarea paginii


  Cateva impresii despre Olimpiada
Elena Manea-Bacau
  As incepe in primul rand prin a aprecia formularea subiectelor, care din punctul meu de vedere s-au dovedit cat se poate de echilibrate, de un grad de dificultate mediu, care a permis obtinerea unor punctaje frumoase, dar nici simple, atat la proba scrisa cat si la cea practica, insa trebuie sa ne gandim ca este totusi olimpiada nationala si elevi trebuie sa abordeze continuturile cu toata responsabilitatea si atentia cuvenita.
  Cat priveste organizarea, am tot cuvinte de apreciere, dat fiind ca intr-o perioada de criza, totul s-a dramuit cu multa atentie si chibzuinta. Salut de asemenea spiritul de echipa atat intre colegii de ed. tehnologica cat si intre conducerea ISJ Ialomita si echipa de ed. tehnologica in frunte cu dna inspector Elena Radu. Calde si sincere multumiri dnei prof. univ. dr. Steliana Toma care prin initiativa de a desfasura Conferinta Nationala de ed. Tehnologica, invitand si alte personalitati de marca ce sustin disciplina ed. tehnologica, a insuflat olimpiadei un aer academic de inalta tinuta.
  Ca propunere, pe viitor, ar fi bine sa se revina la acordarea de 10 mentiuni, intrucat o consider o modalitate de motivare mai mare a elevilor.
  Despre mine:
  Numele meu este Manea Elena si sunt prof. de ed. tehnologica la Scoala cu clasele I-VIII "Al. I. Cuza " Bacau si am o vechime de 28 de ani in invatamant. Sunt coautor a doua auxiliare curriculare de clasa a V-a si a VI-a pe care le-am pus si la dispozitia colegilor din tara in masura in care s-au solicitat.
  De-a lungul timpului am participat la mai multe olimpiade printre care si prima olimpiada de ed. tehnologica de la Iasi de unde am venit cu trei mentiuni,. Incepand de anul scolar trecut am onoarea sa fac echipa cu o eleva de exceptie, Mateea Spita, cea mai buna din clasa si care a ales intre olimpiada de limba si literatura romana si ed, tehnologica pe cea din urma, ceea ce este o mare "victorie" atat a obiectului cat si a profesorului.
  La Bacau, in fiecare an are loc " Gala premiilor bacauane" in cadrul careia sunt premiati toti elevii care au obtinut premii la olimpiadele nationale. In poza pe care o trimit atasat sunt impreuna cu eleva Spita Mateea unde am fost premiate cu diploma si medalie pentru rezultatul obtinut la olimpiada de ed. tehnologica - faza nationala de la Tulcea.
  Anul acesta eleva Spita Mateea a obtinut iarasi mentiune la Olimpiada de ed. tehnologica de la Slobozia si speram sa fim rasplatite din nou si pentru acest rezultat.
  Cu respect, Elena Manea

  Prezentare scolii unde preda doamna prof. Elena Manea si desigur invata olimpica Spita Manea Aici
Mateea Spita clasa a VI-a Sc. cu clasele I-VIII, ,,Al. I. Cuza" Bacau, MENTIUNE
  Sa ajungi la etapa nationala a unei olimiade este o reusita imensa. Sa ajungi a doua oara, consecutiv, la o etapa nationala, este o reusita si mai mare. Iar obtinerea unui premiu, chiar si a unei mentiuni, iti ofera o bucurie neimaginabila. Dar ceea ce conteaza cel mai mult este experienta capatata. Sunt cunostintele acumulate. Sunt amicitiile obtinute. Sunt momentele petrecute in sala de examen, cele petrecute alaturi de cei mai buni elevi din toata tara, cele petrecute in emotii, in suspans. De aceea, etapa nationala a unei olimpiade reprezinta o experienta unica, plina de surprize, ce nu poate fi inlocuita.
  Editia din acest an a insemnat pentru mine, pe langa izbanda de a fi premiata, pentru a doua oara consecutiv, si un moment de sudare a echipei profesor-elev.


   Moroiu Tania, Scoala Generala ,,Cristian" Brasov, va trimite cateva impresii din Slobozia! Aici